Burgemeester Jac Klijs: Koningsdag

Geachte lezer,

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn op 27 april nét over de Moerdijkbrug te gast in Dordrecht, waar ze Koningsdag ‘nieuwe stijl’ zullen vieren. Er verandert veel. Waarschijnlijk zien we geen toiletwerpende koning meer, maar komt wel het defilé terug.

25 mrt 2015 0 comment  

 

Bij de aankondiging van Koningsdag nieuwe stijl gaf de koning aan dat er weliswaar dingen veranderen, maar dat veel ook bij hetzelfde moet blijven. Hij vindt het belangrijk dat Koningsdag een feest is dat door iedereen kan worden meebeleefd. Een feest dat zorgt voor ontmoeting en verbinding. Een dag waarop iedereen samen plezier heeft. Een dag, kortom, zoals we die in alle kernen van onze gemeente al vele jaren vieren.

In heel de gemeente Moerdijk is Koningsdag – en vroeger Koninginnedag – een van de gezelligste dagen van het jaar. Er is de hele dag door van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen versieren hun fietsen, er is muziek en sportievelingen kunnen hun hart ophalen bij een van de vele activiteiten die de sportverenigingen organiseren. En laten we vooral de gezelligheid op straat niet vergeten. Op een van de terrasjes, waar we hopelijk kunnen genieten van mooi weer, of tijdens een van de vrijmarkten.

Ik wil op deze plaats graag mijn bijzondere waardering uitspreken voor de Oranjeverenigingen die Moerdijk rijk is. Niet alleen op Koningsdag, maar in veel gevallen ook op 4 en 5 mei, verzorgen zij allerlei activiteiten in onze gemeente. Een belangrijke taak, die de Oranjeverenigingen hopelijk nog vele jaren met plezier op zich zullen nemen.

Ik wens u alleen een vrolijke en gezellige Koningsdag toe,

 

Jac Klijs

Burgemeester Moerdijk

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Terugblik Koningsdag 2016

  Wat denk je van het weer……

  Wat doen we als het regent…..

  Heb je een alternatief programma…..

  Wordt de optocht ingekort bij regen…..

 • Koningsdag 27 april

  Op maandag 27 april is het koningsdag. Het Centraal Comité heeft weer een leuk programma samengesteld in samenwerking met de speeltuin.

Gemeente Moerdijk

Error(s):
 • cURL error 60: Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
 • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

Has no content to show!

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
 • Websites
 • Webshops
 • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB