Dodenherdenking 2016

Woensdag 4 mei hebben we weer met familieleden, vrienden en belangstellenden onze overleden dorpsgenoten  herdacht die in de tweede wereldoorlog zijn gesneuveld.

20 mei 2016 0 comment  

Maar ook werd er stil gestaan bij de oorlogen die er nog zijn en bij de vrijheid die wij hebben. Vooral tijdens de begroeting van Dhr. Heus, tijdens de toespraak van Dhr. Zwiers, aanwezig als vertegenwoordiger van de gemeente Moerdijk, en bij het lezen van de gedichten door Tim, Esmeé , Julia, Eline, Hilde en Sarah kwam dit sterk naar voren.

De 23 namen, die ook in het monument gegraveerd staan, werden weer voorgelezen. Na het Wilhelmus zijn wij met z'n allen naar het monument gelopen en hebben daar, na het plaatsen van de krans door Mevr. Van Genesen en Dhr. Zwiers onze rozen en gedichten weggelegd bij het monument. De last Post werd geblazen en 2 minuten stilte volgden.......

Kijkend naar het aantal belangstellenden, ook door jongere mensen die de oorlog niet hebben meegemaakt, moeten we zeker deze herdenking voortzetten.............

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • D'n Hoek Leeft

  In 2016 wordt er een nieuw evenement georganiseerd in Zevenbergschen Hoek: D’n Hoek Leeft!

 • PODIUM PROGRAMMA D’N HOEK LEEFT – 12 JUNI 2016

  Tijdens het evenement zullen er 2 podia staan welke de gehele dag entertainment bieden voor de bezoekers. 1 podium zal op Plein 1940-1945 komen te staan (met terras ervoor!) en het andere podium is in de Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus.

 • BEDEVAART NAAR ST.GERARDUS IN WITTEM

  Vanuit Zevenbergen -  Zevenb.Hoek.

   

  Op zondag 3 juli  trekt de bedevaart van zevenbergen en omstreken naar de Heilige Gerardus te Wittem.De zuid italiaanse kloosterbroeder  Gerardus Majella was tijdens zijn leven ( 1726 -1755 ) voor vele mensen die bij hem aanklopten een steun en toeverlaat.

Gemeente Moerdijk

Error(s):
 • cURL error 60: Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
 • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

Has no content to show!

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
 • Websites
 • Webshops
 • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB