Dorpstafel Zevenbergschen Hoek: grote opkomst met enthousiaste leden

De tafel in de Zevensprong zat weer goed vol. De dorpstafelleden hebben er zin en zijn gedreven om er samen wat van te maken. De onderwerpen waar de leden zich voor inzetten zijn voorzieningen & leefomgeving, verkeer, wonen en gemeenschapszin.

11 juli 2016 0 comment  

 

Verkeersmaatregelen

De laatste stand van zaken over de verkeersmaatregelen zijn besproken. De werkzaamheden aan de Gelderseweg en rotonde met de Vlijt duren tot aan uiterlijk de bouwvakvakantie. In oktober volgt er een evaluatie.

Windmolens A16

Voor het plan voor de ontwikkeling van een windmolenpark langs de A!6 wordt een MER-studie verricht. Er kan nu input worden gegeven op het rapport ‘Reikwijdte en detailniveau' (hierin staan de uitgangspunten voor het MER-onderzoek).
Verder wordt er op 13 juli a.s. een windsafari gehouden. Meer informatie op de website van Provincie Noord-Brabant: www.brabant.nl/windenergieA16. Daar staat ook het volledige programma van de windsafari.
Voor meer informatie over windenergieprojecten in gemeente Moerdijk kun je ook terecht op de windenergie-pagina op de website van de gemeente: http://www.moerdijk.nl/Windenergie-Moerdijk

Pinautomaat

Het is zo goed als zeker dat de pinautomaat van de Rabobank eind dit jaar verdwijnt. Als reden geeft de bank aan dat er te weinig transacties zijn in relatie tot de opbrengst en vervangingsinvestering. De Rabobank zoekt naar alternatieven, bijvoorbeeld een (mobiele) automaat in een winkel of op afspraak een haal- en brengservice voor bijvoorbeeld oudere inwoners. De dorpstafel blijft dit onderwerp actief volgen.

Zwerfvuil

Het zwerfvuil blijft een punt van aandacht. De opruimactie heeft veel positieve reacties gekregen vanuit het dorp. De werkgroep blijft werken aan bewustwording om het dorp en haar buitengebied schoon te houden.

Oproep werkgroep wonen

Wonen met gemak en woningaanpassingen voor levensloopbestendig wonen zijn belangrijke onderwerpen voor deze werkgroep. Wil je hierover meedenken, geef je dan op voor deze werkgroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volgende dorpstafel

De volgende dorpstafel is op woensdag 12 oktober om 19.30 uur in De Zevensprong. Iedereen die mee wil praten of eens een kijkje wil komen nemen is van harte welkom.

Gebiedsplannen

De dorpstafel maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan Zevenbergschen Hoek. Sinds 2012 zijn gebiedsplannen opgesteld in een samenwerking tussen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties (gemeente Moerdijk, Surplus, Politie, St. Woonkwartier en Groenhuysen). Ontwikkelingen voor elke kern en het buitengebied krijgen plek in één document. Met als doel dat het ook in de toekomst prettig is om te wonen en leven in de kernen en het buitengebied van de gemeente Moerdijk. Alle partijen gaan samen aan de slag hiervoor.
Inmiddels zijn er al tien plannen in de gemeente Moerdijk afgerond. Uiteindelijk worden voor alle plaatsen en voor het buitengebied in de gemeente (in totaal twaalf) gebiedsplannen opgesteld.
Kijk op www.moerdijk.nl/gebiedsplannen voor meer informatie.

 

Projecten

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd.

  De versmallingen zijn aangelegd om het sluipverkeer te ontmoedigen en de snelheden te verlagen. We hebben in de tussenliggende periode objectief naar de situatie gekeken en het volgende geconstateerd:

 • Windsafari ook vanuit Langeweg en Zevenbergschen Hoek

  In de overleg met de dorpstafel Zevenbergschen Hoek stopt de bus van de windsafari naar de windmolens aanstaande woensdag, ook in Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Daarmee hoeven deelnemers niet eerst zelf naar het gemeentehuis in Zevenbergen, maar kunnen ze met de bus mee die hen naar het gemeentehuis brengt

 • Het Kampioenschap van Moerdijk voor niet licentie-houders

  Primeur tijdens het wielerweekend van Moerdijk, 6 en 7 augustus a.s. in Zevenbergen
  De Profronde van Zevenbergen, inmiddels uitgegroeid tot het  2-daagse evenement wielerweekend van Moerdijk, kent  dit jaar een primeur. Voor het eerst gaat er namelijk gestreden worden om het (open) Kampioenschap van de Gemeente Moerdijk voor niet-licentiehouders.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
 • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

HOEKSE RIK- en JOKERKAMPIOENSCHAPPEN 2017/2018 https://t.co/AXUcHfcFd2 https://t.co/afoW407nGq
Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd. https://t.co/FRUTS3jKrg https://t.co/xI4jgFs2sD

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
 • Websites
 • Webshops
 • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB