Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd.

De versmallingen zijn aangelegd om het sluipverkeer te ontmoedigen en de snelheden te verlagen. We hebben in de tussenliggende periode objectief naar de situatie gekeken en het volgende geconstateerd:

19 juli 2016 0 comment  

 1. Tellingen hebben aangetoond dat er geen sprake is van een daling van het sluipverkeer. De versmallingen werken dus niet ontmoedigend;. 

2. In een drukke ochtendspits rijden auto’s in kolonne achter elkaar. Vooral de versmalling ter hoogte van huisnummer 41 zorgt voor onveilige situaties. Bij deze versmalling heeft het verkeer richting Zevenbergschen Hoek voorrang. Hierdoor kan het verkeer in de ochtendspits de kern moeizaam uit komen.

3. De versmallingen werken ook niet snelheidsremmend. In de ochtend –en avondspits kan het druk zijn op de Driehoefijzersstraat en er wordt daardoor dus automatisch minder hard  gereden? De rest van dag is het niet druk en kan er harder worden gereden. Dit zijn in de meeste gevallen automobilisten die in de buurt wonen of werken.
 
Wat gaan we doen? Om een einde te maken aan de onveilige situatie hebben we daarom besloten om de versmalling ter hoogte van huisnummer 41 weg te halen. De drempel blijft behouden. Omdat de werkzaamheden aan de Gelderseweg plaatsvinden en de Driehoefijzersstraat tijdelijke alleen bereikbaar is voor bestemmingsverkeer, lijkt het ons een prima moment om de versmalling weg te halen. De  werkzaamheden staan gepland in week 30 van 25 – 31 juli.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
  • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

HOEKSE RIK- en JOKERKAMPIOENSCHAPPEN 2017/2018 https://t.co/AXUcHfcFd2 https://t.co/afoW407nGq
Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd. https://t.co/FRUTS3jKrg https://t.co/xI4jgFs2sD

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
  • Websites
  • Webshops
  • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB