Definitief ontwerp herinrichting Hoofdstraat

Na vele maanden van overleg met bewoners van Zevenbergschen Hoek is er een definitief ontwerp ontstaan voor de herinrichting van de doorgaande route door het dorp, de Driehoefijzersstraat en Hoofdstraat.

23 okt 2017 0 comment  

Tijdens verschillende bijeenkomsten in het dorp, gaven veel bewoners hun reactie op de  schetsontwerpen. Op basis hiervan werden er de nodige aanpassingen gedaan. De doorgaande route wordt flink smaller gemaakt voor autoverkeer; er komen fietsstroken en plantenbakken. De weg kent straks meer lichte bochten, om de snelheid voor auto’s er verder uit te halen. Dit alles moet de doorgaande route door het dorp minder aantrekkelijk maken voor sluipverkeer.

Alert op sluipverkeer

De herinrichting van de Hoofdstraat is het sluitstuk van de Leefbaarheidsimpuls van Zevenbergschen Hoek; na de herinrichting van de Geldersedijk en het herinrichten van de Vlijt is dan nu de Driehoefijzersstraat en Hoofdstraat aan de beurt. Tegelijkertijd blijft de gemeente alert op de bestrijding van sluipverkeer; tijdens spitstijden zal er in het dorp nog altijd regelmatig worden gecontroleerd.

Start werk begin 2018

Nu het definitief ontwerp klaarligt, kan het werk worden aanbesteed. Binnen dit werk wordt ook de vervanging van de waterleiding en andere noodzakelijke werkzaamheden opgenomen. De verwachte start van de werkzaamheden is om die reden verschoven naar het eerste kwartaal van 2018.

 

Klik hier voor de PDF Tekening

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Error(s):
  • cURL error 60: Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
  • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

Has no content to show!

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
  • Websites
  • Webshops
  • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB