Sinterklaas weer hartelijk ontvangen

Op 23 november was het dan zover, Sinterklaas bezocht Zevenbergschen hoek. Onder het genot van een najaarszonnetje werden de Sint en zijn pieten verwelkomd door burgemeester Klijs. Ook was er veel publiek op de been.

25 nov 2014 0 comment  
Sinterklaas weer hartelijk ontvangen Sandra de Wolff

Muzikaal werden ze verwelkomd door de drumband uit Made en fanfare OKK. Ondanks het concert van de avond ervoor zorgde de fanfare voor een goeie muzikale noot. Ook liepen er bij de fanfare 4 muziekpieten bij. Een leuke ervaring voor die pieten om met onze fanfare mee te spelen. Burgemeester Klijs memoreerde aan voorgaande ontmoetingen met de Sint, en was zeer in zijn nopjes om de Sint wederom te ontmoeten. De Sint sprak over het kampioenschap van de E1, maar moest erbij zeggen dat hij geen idee had waar dat over ging. Ook het concert van de fanfare werd genoemd. De Sint mistte wel Caspar Versluijs, maar die zal wel een smoes hebben gehad om er niet te zijn.

Vervolgens gingen de Sint en zijn pieten rond over het dorp. De Sint zat lekker in de huifkar, en de kinderen profiteerden hiervan om in de huifkar dichtbij de Sint te zitten. Ook hier weer de muzikale klanken van de drumband en fanfare OKK.

Na deze rondrit werden de kinderen onderworpen aan een kennisquiz over Sinterklaas. Wie is zijn grootste fan en weet het meest over Sinterklaas? Enkele spelers van toneelvereniging Plankenkoorts hadden een leuke quiz in elkaar gezet. Het was leuk om te zien dat de meeste kinderen echt fan zijn van de Sint en heel veel weten over de goedheiligman.

Daarna de prijsuitreiking van de kleurplaten wedstrijd. 8 kinderen kregen een prijs voor de best gekleurde kleurplaat. Opvallend was het cadeau wat de Sint mee had gebracht uit Spanje. Een ballon, opgelaten tijdens Koningsdag, werd teruggevonden in Spanje. De Sint had daarom een extra presentje meegebracht.

Zijn bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de ouderen van ons dorp in Sint Martinus.

Op 5 december komen de Sint en zijn pieten weer op ons dorp, dan om de allerkleinsten een bezoek te brengen in de Zevensprong, waarna de dag verder gevuld zal zijn op BS de Hoeksteen.

Het Centraal Comité wil iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen op ons dorp.

 

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
  • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

Inloopavond werkzaamheden Hoofdstraat https://t.co/lMNJB2RvW3 https://t.co/mrvRv2Yfjh
‘Besluit Provincie over windmolens langs A16 onaanvaardbaar voor Moerdijk’ https://t.co/wubgtoZ4VT https://t.co/WRbz6u7u3z
Sinterklaas bezoekt Den Hoek https://t.co/RqF5uEUFRA https://t.co/MFyogxVwnH

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
  • Websites
  • Webshops
  • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB