TWEEDE DORPSTAFEL ZEVENBERGSCHEN HOEK

Op 18 mei vond de tweede dorpstafel van het gebiedsplan Zevenbergschen Hoek plaats. De werkgroepen voor de verschillende thema’s uit het gebiedsplan zijn ingevuld en een aantal werkgroepen deed zelfs al verslag van een aantal ondernomen succesvolle acties.

26 mei 2016 0 comment  

 

Er zijn vier werkgroepen actief: Wonen, Voorzieningen & Leefomgeving, Gemeenschapszin en Verkeer.

De werkgroep Wonen gaat aan de slag met het invullen van de lokale behoeften rondom wonen: welk soort woningen zijn er nodig, voor welke doelgroepen, wat betekent dat voor bouwen en/of aanpassingen aan woningen? Verder buigt  de werkgroep zich over de vraag hoe je Zevenbergschen Hoek kunt promoten als aantrekkelijke woonplaats.

De werkgroep Voorziening en Leefomgeving  is met name bezig met de toekomst van het dorpshuis en in hoeverre de uitbreiding daarvan mogelijk en wenselijk is tot een soort multifunctioneel centrum.
Verder heeft de werkgroep een digitale activiteitenkalender ontwikkeld, waarop alle activiteiten in het dorp te vinden zijn en die door de organisatoren/verenigingen zelf beheerd kan worden.

Werkgroep Gemeenschapszin heeft al een succesvolle actie erop zitten. Enkele weken terug heeft een groep dorpelingen de handen uit de mouwen gestoken tijdens een grote zwerfvuilopruimactie. Er is animo om dit regelmatig te herhalen. De vraag is hoe we dit onder de aandacht van andere inwoners krijgen om zo nog meer mensen te mobiliseren.

De werkgroep verkeer richt zich specifiek op de aanvullende acties die te maken hebben met verkeer en mobiliteit, los van het project om de overlast van vrachtverkeer te beperken. Vrachtverkeer is een bekend probleem in het dorp. Om dat probleem aan te pakken is een heel maatregelenpakket opgesteld, waaronder de herinrichting van de drie belangrijkste routes door en langs de kern. De gemeente liet weten dat in juni gestart kan worden met de herinrichting van de verschillende routes. Daarmee moet de problematiek flink gereduceerd gaan worden. De dorpstafel vroeg wel nog aandacht voor goede bebording en routering naar het bedrijventerrein aan de Bloemendaalse Zeedijk. Met name buitenlandse chauffeurs weten het terrein niet goed te vinden, waardoor de kans op ‘dwalen door de kern’ toeneemt. 

De volgende dorpstafel vindt plaats op 6 juli om 19.30  uur in de Zevensprong.

 

 

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd.

  De versmallingen zijn aangelegd om het sluipverkeer te ontmoedigen en de snelheden te verlagen. We hebben in de tussenliggende periode objectief naar de situatie gekeken en het volgende geconstateerd:

 • Dorpstafel Zevenbergschen Hoek: grote opkomst met enthousiaste leden

  De tafel in de Zevensprong zat weer goed vol. De dorpstafelleden hebben er zin en zijn gedreven om er samen wat van te maken. De onderwerpen waar de leden zich voor inzetten zijn voorzieningen & leefomgeving, verkeer, wonen en gemeenschapszin.

 • Windsafari ook vanuit Langeweg en Zevenbergschen Hoek

  In de overleg met de dorpstafel Zevenbergschen Hoek stopt de bus van de windsafari naar de windmolens aanstaande woensdag, ook in Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Daarmee hoeven deelnemers niet eerst zelf naar het gemeentehuis in Zevenbergen, maar kunnen ze met de bus mee die hen naar het gemeentehuis brengt

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
 • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

HOEKSE RIK- en JOKERKAMPIOENSCHAPPEN 2017/2018 https://t.co/AXUcHfcFd2 https://t.co/afoW407nGq
Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd. https://t.co/FRUTS3jKrg https://t.co/xI4jgFs2sD

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
 • Websites
 • Webshops
 • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB