1 juli: start verkoop 10 starterswoningen ’t Hoekske in Zevenbergschen Hoek

Hazenberg Bouw B.V. start 1 juli met de verkoop van de 10 starterswoningen ’t Hoekske in Zevenbergschen Hoek. Dit nieuwbouwplan komt op de voormalige locatie van Drankenhandel van der Made aan de Driehoefijzersstraat.

03 juli 2016 0 comment  

Gemeente en Hazenberg Bouw zijn blij dat deze plek aangepakt gaat worden, zodat er een fraaie invulling komt met een mooie entree voor Zevenbergschen Hoek. Met de komst van deze woningen geeft gemeente Moerdijk invulling aan de wens naar meer woonruimte voor jongeren in de bestaande dorpskernen.

Dit komt voort uit het onlangs gehouden woningbehoefteonderzoek. Op deze plek vinden starters op de woningmarkt straks een betaalbare woning. Het plan geeft een nieuwe impuls voor de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek, wat een positieve uitwerking heeft op de verenigingen en de school.

Ondertekening en start verkoop

Op verzoek van de gemeente en bewoners heeft Hazenberg Bouw B.V. eind vorig jaar aan de gevel van het vervallen pand een spandoek op gehangen met artist impressions van de woningen.
Naar aanleiding van dit spandoek hebben zich al meer dan 10 belangstellenden gemeld bij de projectontwikkelaar. Het doek is natuurlijk een tijdelijke verbeelding. Nu gaat het allemaal pas echt gebeuren. Op vrijdagmiddag 1 juli om 16:30 uur tekenen burgemeester Jac Klijs en Stephen de Wit, directeur van Hazenberg Bouw B.V., officieel de papieren. Daarna is voor alle belangstellenden de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje de brochures op te halen, vragen te stellen en in te schrijven voor de starterswoningen. Iedereen is welkom om deze vrijdagmiddagborrel te bezoeken op het bouwterrein aan de Driehoefijzersstraat 29a in Zevenbergschen Hoek.

 

Plan ‘t Hoekske

De 10 rijwoningen (maximaal €185.000 V.O.N.) in ’t Hoekske gaan voldoen aan de huidige eisen en worden van alle gemakken voorzien. Het is mogelijk voor deze prijs onder voorwaarden een starterslening aan te vragen. De achtertuin bestaat straks uit 2 niveaus en grenst aan een watertje. Dankzij de zonnepanelen op het dak, wordt er deels voorzien in de energiebehoefte van de woning. Het dubbel glas en andere energiebesparende maatregelen zorgen dat er niet te veel energie verloren gaat. Hierdoor zijn de energielasten voor de nieuwbouwwoningen in ’t Hoekse lager dan bij een reguliere woning.

Kijk voor meer informatie op http://www.hethoekske.nl.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd.

  De versmallingen zijn aangelegd om het sluipverkeer te ontmoedigen en de snelheden te verlagen. We hebben in de tussenliggende periode objectief naar de situatie gekeken en het volgende geconstateerd:

 • Dorpstafel Zevenbergschen Hoek: grote opkomst met enthousiaste leden

  De tafel in de Zevensprong zat weer goed vol. De dorpstafelleden hebben er zin en zijn gedreven om er samen wat van te maken. De onderwerpen waar de leden zich voor inzetten zijn voorzieningen & leefomgeving, verkeer, wonen en gemeenschapszin.

 • Windsafari ook vanuit Langeweg en Zevenbergschen Hoek

  In de overleg met de dorpstafel Zevenbergschen Hoek stopt de bus van de windsafari naar de windmolens aanstaande woensdag, ook in Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Daarmee hoeven deelnemers niet eerst zelf naar het gemeentehuis in Zevenbergen, maar kunnen ze met de bus mee die hen naar het gemeentehuis brengt

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
 • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

HOEKSE RIK- en JOKERKAMPIOENSCHAPPEN 2017/2018 https://t.co/AXUcHfcFd2 https://t.co/afoW407nGq
Middelste versmalling op Driehoefijzerstraat wordt verwijderd. https://t.co/FRUTS3jKrg https://t.co/xI4jgFs2sD

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
 • Websites
 • Webshops
 • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB