Zevenbergschen Hoek beschikt 24-uur per dag over een AED

De Dorpspraktijk (Zevenbergschen Hoek) vertegenwoordigd door dr. Hendrikx en dr. Cents, stelt zijn eigen AED beschikbaar aan de bevolking van Zevenbergschen Hoek. Deze week is er een buitenkast geplaatst waarin de AED gehangen wordt en waarbij de bewoners van Zevenbergschen Hoek 24 uur per dag kunnen beschikken over een AED.

14 feb 2019 0 comment  

 

Bij de Dorpstafel zijn verschillende vragen binnen gekomen of Zevenbergschen Hoek kan beschikken over een AED die dag en nacht bereikbaar is. Zevenbergschen Hoek kent een aantal AED’s maar deze zijn alleen bereikbaar als de locaties geopend zijn.

Namens de Dorpstafel is Petra Schets in gesprek gegaan met dr. Hendrikx met daarbij de vraag of zijn AED in een buitenkast geplaatst mocht worden. Beide artsen waren gelijk erg enthousiast. Zij benoemden dat een AED niet vaak ingezet hoeft te worden en op deze manier optimaal benut wordt. Daarbij verhoogt het de leefbaarheid van het dorp.

Gelijk nadat het plan gelanceerd was, kwam het aanbod van de oude Dorpsraad, de Lokale Kruisvereniging en de redactie van het Dorpsnieuws om bij te dragen in de kosten die hiermee gemoeid zijn.  Ten tijden van de uitvoering hebben we te horen gekregen van de Gemeente dat de kosten van de buitenkast vergoed gaan worden door het project AED van de Gemeente en het Havenbedrijf Moerdijk.

Verassend te noemen bij dit project is het enthousiasme en de samenwerking op lokaal niveau wat heeft kunnen leiden tot dit succes. Waar een klein dorp groot in is.

Een AED hebben is belangrijk maar iemand die daadwerkelijk het slachtoffer gaat helpen en ingeschreven staat bij Hartslag.Nu is nog belangrijker. Bij deze de oproep om je aan te melden voor een avond durende reanimatiecursus. De eerste 20 aanmeldingen mogen de training kosteloos volgen. Help jij mee? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als laatste is het goede nieuws gekomen dat in het project AED er nog drie onafhankelijke AED’s gehangen mogen worden binnen de dorpsgrenzen. Een goede spreiding is hierbij belangrijk. Heb jij hier ideeën over, geef dit dan aan.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Error(s):
  • cURL error 60: Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

Omroep Brabant

RTV Moerdijk

Error(s):
  • A feed could not be found at http://www.rtvm.nl/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Top Tweets

Has no content to show!

OfficeFLEX

Website Gerealiseerd door

OfficeFLEX
  • Websites
  • Webshops
  • Computers
http://www.officeflex.nl

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB