Koningsdag 27 april

Op maandag 27 april is het koningsdag. Het Centraal Comité heeft weer een leuk programma samengesteld in samenwerking met de speeltuin.

26 apr 2015 0 comment  

De dag begint om 10.00uur in de speeltuin. Daar wordt de dag geopend door een gemeente ambtenaar met het hijsen van de vlag, en het zingen van het Wilhelmus, onder muzikale begeleiding van fanfare OKK.

 Versierde fietsen optocht.

Zoals ieder jaar houden we ook weer een versierde fietsen optocht. Iedereen met een fiets, step, skelter of kinder- en wandelwagen mag meerijden. Skeelers zijn niet welkom, vanwege de verkeersveiligheid. Voor iedere deelnemer is er een leuke prijs. De route is veranderd, ook omdat we vertrekken vanuit de speeltuin. Vertrek speeltuin, bloemendaalse zeedijk, hoofdstraat, kerkpad, olavstraat, hoofdstraat, keren bij fam. Lambregts, plein 1940, frisostraat, de molensteen, de wieken, de vang, driehoefijzerstraat, bloemendaalse zeedijk, terug bij de speeltuin. Daarna volgt de prijs uitreiking. De kinderen krijgen na afloop nog wat lekkers en kunnen natuurlijk nog spelen in de speeltuin.

De speeltuin is verder de gehele dag open met nog meer verrassingen, waaronder een luchtkussen en een poffertjes kraam. Dj Ad Normaal zal die dag voor de muzikale invulling zorgen.

Het Centraal Comité heeft besloten om ’s middags de vrijmarkt ook bij de speeltuin te houden. Vanaf 14.00uur tot 16.30uur kan iedereen zijn spullen weer te koop aanbieden op de vrijmarkt. Jong en oud zijn welkom, toegang is gratis. Wel graag een kleedje, dan wel tafel of stoel meebrengen. Deze zal gehouden worden in de straat bij de speeltuin. Als afsluiting gaan we weer de ballonnen oplaten. Kijken welke ballon het verst komt. Ook daar hangt een leuk prijsje aan vast.

 

Rond en na de middag organiseren de KBO en seniorenraad weer een leuke activiteit voor de ouderen in de Zevensprong. Ergens in het dorpsnieuws zal hier meer over vertelt worden.

Aanvullende informatie

 • Aanvang: 20.00
 • Einde: 22.00

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Terugblik Koningsdag 2016

  Wat denk je van het weer……

  Wat doen we als het regent…..

  Heb je een alternatief programma…..

  Wordt de optocht ingekort bij regen…..

 • Burgemeester Jac Klijs: Koningsdag

  Geachte lezer,

  Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn op 27 april nét over de Moerdijkbrug te gast in Dordrecht, waar ze Koningsdag ‘nieuwe stijl’ zullen vieren. Er verandert veel. Waarschijnlijk zien we geen toiletwerpende koning meer, maar komt wel het defilé terug.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.