Huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk Zevenbergschen Hoek

24 mrt 2015 0 comment  

 

Praktijkondersteuner-GGZ in uw huisartspraktijk

Bij psychische of emotionele problemen wordt uw huisarts ondersteund door een Praktijkondersteuner-GGZ (POH-GGZ). De POH-GGZ is in het bezit van de juiste kennis om u snel, zonder wachttijd en binnen uw eigen huisartspraktijk, de juiste hulp te bieden bij psychische of emotionele klachten. U kunt met diverse klachten bij de POH-GGZ terecht. Zowel opvoedkundige als sociale problemen, rouwverwerking, hulp bij of opsporing van beginnende dementie, depressies, overspannenheid of andere problemen waar u zelf niet uit kunt komen, zijn zaken waarbij de POH-GGZ u hulp kan bieden of de juiste weg kan wijzen. De POH-GGZ is er om u te ondersteunen, te onderzoeken en te adviseren in het proces naar een oplossing.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de POH-GGZ. Uw afspraak met de POH-GGZ vindt plaats binnen de vertrouwde omgeving van uw eigen huisartspraktijk. Alle gesprekken met de POH-GGZ zijn strikt vertrouwelijk. De POH-GGZ zal alleen met uw huisarts bespreken welke mogelijkheden er voor u zijn en welke doelen u samen wilt bereiken. Aan de gesprekken met de POH-GGZ zijn voor u geen kosten verbonden. U kunt bij uw huisarts terecht voor meer informatie over de praktijkondersteuner-GGZ.

Doktersassistente

Bij ons in de praktijk is Marianne Feskens werkzaam als doktersassistente. Zij is opgeleid om onder andere de volgende medische handelingen te verrichten;

  • Bloeddrukcontrole
  • Oren uitspuiten                               
  • Uitstrijkjes in het kader van het Bevolkingsonderzoek      
  • gehoortest
  • Wratten aanstippen                                                
  • Verbinden/controle van wonden
  • Vaccinaties/injecties                                               
  • Hechtingen verwijderen

Zij heeft haar eigen spreekuur op woensdagmorgen en vrijdagmiddag. U dient voor dit spreekuur een afspraak te maken. Als de assistente twijfelt of zelf een vraag heeft over uw klacht dan wordt de huisarts geraadpleegd. De huisarts houdt dus een ‘vinger aan de pols’. De doktersassistente heeft een geheimhoudingsplicht, net als de huisarts.

 Elektronisch delen medische gegevens / LSP

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Zorgverleners maken daarom gebruik van een regionaal netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners in hun regio: de zorginfrastructuur van het LSP. Via dit netwerk kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door het toestemmingsformulier dat u eind vorig jaar thuis gestuurd hebt gekregen, in te vullen en te ondertekenen en vervolgens in te leveren bij uw huisarts. Toestemmingsformulieren zijn ook verkrijgbaar aan de balie bij uw huisarts en zijn te downloaden via www.vzvz.nl. U kunt uw toestemming ook online regelen via deze website wanneer u in het bezit bent van een DigiD.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.