Dodenherdenking 2016

Woensdag 4 mei hebben we weer met familieleden, vrienden en belangstellenden onze overleden dorpsgenoten  herdacht die in de tweede wereldoorlog zijn gesneuveld.

20 mei 2016 0 comment  

Maar ook werd er stil gestaan bij de oorlogen die er nog zijn en bij de vrijheid die wij hebben. Vooral tijdens de begroeting van Dhr. Heus, tijdens de toespraak van Dhr. Zwiers, aanwezig als vertegenwoordiger van de gemeente Moerdijk, en bij het lezen van de gedichten door Tim, Esmeé , Julia, Eline, Hilde en Sarah kwam dit sterk naar voren.

De 23 namen, die ook in het monument gegraveerd staan, werden weer voorgelezen. Na het Wilhelmus zijn wij met z'n allen naar het monument gelopen en hebben daar, na het plaatsen van de krans door Mevr. Van Genesen en Dhr. Zwiers onze rozen en gedichten weggelegd bij het monument. De last Post werd geblazen en 2 minuten stilte volgden.......

Kijkend naar het aantal belangstellenden, ook door jongere mensen die de oorlog niet hebben meegemaakt, moeten we zeker deze herdenking voortzetten.............

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • PODIUM PROGRAMMA D’N HOEK LEEFT – 12 JUNI 2016

  Tijdens het evenement zullen er 2 podia staan welke de gehele dag entertainment bieden voor de bezoekers. 1 podium zal op Plein 1940-1945 komen te staan (met terras ervoor!) en het andere podium is in de Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus.

 • D'n Hoek Leeft

  In 2016 wordt er een nieuw evenement georganiseerd in Zevenbergschen Hoek: D’n Hoek Leeft!

 • BEDEVAART NAAR ST.GERARDUS IN WITTEM

  Vanuit Zevenbergen -  Zevenb.Hoek.

   

  Op zondag 3 juli  trekt de bedevaart van zevenbergen en omstreken naar de Heilige Gerardus te Wittem.De zuid italiaanse kloosterbroeder  Gerardus Majella was tijdens zijn leven ( 1726 -1755 ) voor vele mensen die bij hem aanklopten een steun en toeverlaat.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.