BEDEVAART NAAR ST.GERARDUS IN WITTEM

Vanuit Zevenbergen -  Zevenb.Hoek.

 

Op zondag 3 juli  trekt de bedevaart van zevenbergen en omstreken naar de Heilige Gerardus te Wittem.De zuid italiaanse kloosterbroeder  Gerardus Majella was tijdens zijn leven ( 1726 -1755 ) voor vele mensen die bij hem aanklopten een steun en toeverlaat.

20 mei 2016 0 comment  

 

Tot op de dag van vandaag wordt de helpende  nabijheid van deze man gezocht. De H. Gerardus is zo bijzonder omdat hij in zijn leven en werken verwijst naar de oorspronkelijke bedoeling  van het Chris-tendom. In zijn manier van leven laat hij opnieuw zien hoe Jesus het ooit heeft bedoeld . Ook  Gerardus heeft vele moeilijke momenten gekend. “Gerardus”, die begrijpt mijn dingen , want hij heeft ze zelf meegemaakt. Ik wil hem vragen even sterk in geloof te mogen zijn als hij. Dat deze eenvoudige man ook nu nog grote betekenis heeft, blijkt uit de onverminderd grote stroom  pelgrims die zijn pelgrimsoord in zuid limburg bezoekt.

De busreis naar het mooie Zuid –Limburg is al een belevenis  voor jong en oud.

pp

Vertrek  v.a. 8.00 uur uit Zevenbergen  en v.a. 8.15 uur uit Zvb Hoek.

Om 12.15 uur eucharistieviering in de gerardus kapel met zegeningen  met  de relikwie van  Gerardus.

Om 15.15 een plechtige middagdienst met bidtocht in de tuin.

Er is gelegenheid om de kloosterbibliotheek met een tentoonstelling over red. kunstenaars te bezoeken, een video film over het leven van Gerardus bekijken, of te snuffelen in een ruim gesorteerde eigentijdse boekhandel. 

Het is een mooie dag om op terug te kijken en u vind er kracht en steun.

Voor meer informatie  en aanmelden kunt u terecht bij :

Voor Zevenbergen ; Nel Melisse – Telefoon  0168324735

Voor Zevenb.hoek ; Annie  Leijs    Telefoon 0168452761.

 

Graag op tijd aanmelden  s.v.p.  liefst voor  15 juni 2013.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

  • PODIUM PROGRAMMA D’N HOEK LEEFT – 12 JUNI 2016

    Tijdens het evenement zullen er 2 podia staan welke de gehele dag entertainment bieden voor de bezoekers. 1 podium zal op Plein 1940-1945 komen te staan (met terras ervoor!) en het andere podium is in de Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus.

  • D'n Hoek Leeft

    In 2016 wordt er een nieuw evenement georganiseerd in Zevenbergschen Hoek: D’n Hoek Leeft!

  • Dodenherdenking 2016

    Woensdag 4 mei hebben we weer met familieleden, vrienden en belangstellenden onze overleden dorpsgenoten  herdacht die in de tweede wereldoorlog zijn gesneuveld.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.