Windsafari voor inwoners A16-gemeenten

Provincie Noord Brabant en de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert organiseren op 13 en 16 juli een ‘windsafari’ voor inwoners van de gemeenten aan de A16. Een zone aan weerszijden van de A16 is zoekgebied voor de plaatsing van dertig tot veertig windmolens. De provincie onderzoekt welke plekken daarvoor het meest geschikt zijn. Tijdens de windsafari kunnen inwoners zelf ervaren wat het effect is van een windmolen op de directe omgeving.

03 juli 2016 0 comment  

Op woensdagmiddag 13 juli rijden er bussen vanuit het gemeentehuis van Drimmelen in Made (15.30 uur), het gemeentehuis van Moerdijk in Zevenbergen (15.45 uur) en het gemeentehuis in Zundert (15.30 uur). Gedeputeerde Erik van Merrienboer ontvangt de deelnemers aan de windsafari in Windpark de Hoevensche Beemden in Halderberge. Daar krijgen zij een rondleiding bij de windmolens en kunnen zij zelf ervaren wat bijvoorbeeld de schaduw-effecten van een windmolen zijn, of meten hoeveel geluid een windmolen maakt. Ook zijn er deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Rond 18.30 uur zijn de deelnemers weer terug op de plaats van vertrek. Op zaterdag 16 juli vertrekken de bussen om 09.30 uur vanuit Café Elsakker, Nieuwveerweg 2, Prinsenbeek. Deze tour duurt tot 12.30 uur.
Aanmelden

Belangstellenden voor de windsafari kunnen zich tot uiterlijk 11 juli a.s. aanmelden, via www.brabant.nl/windenergieA16. Op deze website staat ook het volledige programma van de windsafari. Uiteraard zijn mensen die niet kunnen deelnemen aan de windsafari vanuit hun eigen gemeente welkom om aan te sluiten bij de andere windsafari.


Windenergie A16


Provincie Noord-Brabant treedt op verzoek van de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert op als regisseur en initiatiefnemer van het project Windenergie A16. Het gebied aan weerszijden van de A16 is een geschikte plaats voor 100 megawatt aan windenergie. Dat staat gelijk aan dertig tot veertig windmolens. Het is nog niet bekend hoeveel windmolens precies worden geplaatst en op welke locaties. Het zoekgebied voor het plaatsen van de windmolens is een zone aan weerszijden van de A16, tussen het Hollands Diep en de grens met België. De provincie onderzoekt de A16-zone en leidt het proces om tot een provinciaal inpassingsplan (PIP) te komen. De gemeenten maken afspraken met energiecoöperaties en projectontwikkelaars, die erop zijn gericht dat de opbrengst van de windmolens deels ten goede komt aan de samenleving, inwoners en/of bedrijven.

Meer informatie: www.moerdijk.nl/windenergie-Moerdijk

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.