Inloopavond werkzaamheden Hoofdstraat

Inloopmiddag en -avond Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat Zevenbergschen Hoek

De eerste stappen van de afrondingsfase (route 3 Hoofdstraat – Driehoefijzersstraat) met het verplanten van zevenentwintig platanen zijn gezet om de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek verder te verbeteren en het sluipverkeer door het dorp tegen te gaan. Kroeze Infra BV is deze week definitief geselecteerd als uitvoerende aannemer. Op woensdag 4 april is er een inloopmiddag en- avond in de Zevensprong in Zevenbergschen Hoek om de werkzaamheden voor het komende jaar aan belangstellenden toe te lichten.

31 mrt 2018 0 comment  

Inloopmiddag en -avond

Er is op deze dag in de middag en avond tussen 15.00 uur en 17.30 uur en tussen 19.30 uur en 21.30 uur een inloop voor geïnteresseerden in de Zevensprong in Zevenbergschen Hoek. De aannemer Kroeze Infra BV, nutsbedrijven Brabant Water / Enexis en gemeente Moerdijk zijn aanwezig om de plannen en de planning toe te lichten. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Wethouder Kamp: ‘We zien uit naar een goede samenwerking met onze partners om de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek verder een impuls te geven en het sluipverkeer door het dorp tegen te gaan.‘

Werkzaamheden aankomende periode

Vanaf maandag 9 april starten de nutsbedrijven vanaf Hoofdstraat nr. 88 met het vervangen van water-, gasleidingen en huisaansluitingen. Vanaf deze locatie werken ze in delen naar de Driehoefijzersstraat toe. We doen er alles aan om de overlast voor omwonenden, ondernemers en bezoekers tijdens de werkzaamheden te beperken.


Moerdijk MeerMogelijk

De leefbaarheidsimpuls Zevenbergschen Hoek is onderdeel van het programma Moerdijk MeerMogelijk. Samen met de werkgroepen hebben we de afgelopen jaren het maatregelenpakket bepaald. Nu gaan we over tot de uitvoering hiervan. Moerdijk MeerMogelijk bestaat uit negen plannen die samen gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit en leefomgeving in Moerdijk-oost. In juli 2009 tekenden Rijk, provincie en gemeente een bestuursovereenkomst om deze plannen te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.moerdijkmeermogelijk.nl. Via de website van Moerdijk MeerMogelijk kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief, zodat ze op hoogte blijven van de laatste stand van zaken.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

  • Sluipverkeer door Zevenbergschen Hoek tijdens spits op werkdagen moet worden ingeperkt

    Vanaf komende maandag 9 december gaat het centrum van Zevenbergschen Hoek in de spits op werkdagen tussen 06.00 uur en 09.00 uur ‘op slot’ voor doorgaand verkeer. Dit was al het geval, maar we zien dat veel automobilisten de verkeersborden negeren.  De afgelopen tijd loopt het in Zevenbergschen Hoek vanwege filevorming op de snelwegen A16 en A59 met regelmaat de spuigaten uit met sluipverkeer dat via de Hoofdstraat door het dorp blijft rijden. Er zijn de afgelopen maand circa 280 bekeuringen uitgedeeld. Door het sluipverkeer ontstaan er problemen met de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp. We willen met deze tijdelijke maatregel het sluipverkeer door het dorp terugdringen.

  • Start Werkzaamheden

    Het is zover! In de eerste week van mei gaan de werkzaamheden in Zevenbergschen Hoek van start. Een nieuw riool wordt aangelegd en in de Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat komt nieuwe bestrating.

  • Omvang sluipverkeer wordt zichtbaar.

    Door de afsluiting van de Driehoefijzerstraat is vanochtend duidelijk geworden hoe groot het sluipverkeer door ons dorp is.  BN de Stem bericht dat het verkeer tussen Wagenberg en Zevenbergschen Hoek totaal vast liep.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.