Start Werkzaamheden

Het is zover! In de eerste week van mei gaan de werkzaamheden in Zevenbergschen Hoek van start. Een nieuw riool wordt aangelegd en in de Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat komt nieuwe bestrating.

02 mei 2018 0 comment  

 

Op woensdag 2 mei om 14:30 uur worden de werkzaamheden officieel geopend door wethouder Jaap Kamp.

Dit is het startschot van een periode van ongeveer een jaar waarin de doorgaande route door het dorp op de schop gaat. De officiële opening vindt plaats aan het einde van de Hoofdstraat, nabij nummer 80 en ook alle buurtbewoners en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

De komende werkzaamheden hebben een lange voorbereidingsperiode gekend, waarbij de inwoners van Zevenbergschen Hoek intensief zijn betrokken. Ook tijdens de uitvoering houden de gemeente Moerdijk en aannemer Kroeze Infra BV nauw contact met alle belanghebbenden. Zo staat er op het kerkplein een informatiebord met altijd actuele informatie, geeft de website www.moerdijkmeermogelijk.nl meer informatie en is er een speciale app ontwikkeld voor het project.

De app ‘ZevenbergschenHoek’ kunnen belangstellenden gratis downloaden via de Appstore of Playstore. Op de app vindt u de laatste nieuwtjes over het project, maar bestaat ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Zowel de gemeente Moerdijk als aannemer Kroeze Infra BV kijken uit naar de werkzaamheden en hopen u te ontmoeten tijdens de opening op woensdag 2 mei aanstaande om 14:30 uur.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Sluipverkeer door Zevenbergschen Hoek tijdens spits op werkdagen moet worden ingeperkt

  Vanaf komende maandag 9 december gaat het centrum van Zevenbergschen Hoek in de spits op werkdagen tussen 06.00 uur en 09.00 uur ‘op slot’ voor doorgaand verkeer. Dit was al het geval, maar we zien dat veel automobilisten de verkeersborden negeren.  De afgelopen tijd loopt het in Zevenbergschen Hoek vanwege filevorming op de snelwegen A16 en A59 met regelmaat de spuigaten uit met sluipverkeer dat via de Hoofdstraat door het dorp blijft rijden. Er zijn de afgelopen maand circa 280 bekeuringen uitgedeeld. Door het sluipverkeer ontstaan er problemen met de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp. We willen met deze tijdelijke maatregel het sluipverkeer door het dorp terugdringen.

 • Inloopavond werkzaamheden Hoofdstraat

  Inloopmiddag en -avond Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat Zevenbergschen Hoek

  De eerste stappen van de afrondingsfase (route 3 Hoofdstraat – Driehoefijzersstraat) met het verplanten van zevenentwintig platanen zijn gezet om de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek verder te verbeteren en het sluipverkeer door het dorp tegen te gaan. Kroeze Infra BV is deze week definitief geselecteerd als uitvoerende aannemer. Op woensdag 4 april is er een inloopmiddag en- avond in de Zevensprong in Zevenbergschen Hoek om de werkzaamheden voor het komende jaar aan belangstellenden toe te lichten.

 • Windsafari ook vanuit Langeweg en Zevenbergschen Hoek

  In de overleg met de dorpstafel Zevenbergschen Hoek stopt de bus van de windsafari naar de windmolens aanstaande woensdag, ook in Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Daarmee hoeven deelnemers niet eerst zelf naar het gemeentehuis in Zevenbergen, maar kunnen ze met de bus mee die hen naar het gemeentehuis brengt

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.