De OpStapdag verhoogt uw mobiliteit

Op 3 oktober organiseert de gemeente Moerdijk voor alle mensen van 65 jaar en ouder uit Moerdijk, Langeweg en Zevenbergschen Hoek een OpStapdag om uitleg te geven over het gebruik van het openbaar vervoer. De OpStapdag vindt plaats tussen 10:30 en 12:30 in de Ankerkuil in Moerdijk. U kunt binnenlopen wanneer u wilt.

26 sept 2018 0 comment  

 

De OpStapdag wordt georganiseerd om meer uitleg te geven over de Reiswijzer die alle mensen van 65 jaar of ouder uit Moerdijk, Langeweg en Zevenbergschenhoek onlangs hebben ontvangen. De Reiswijzer biedt een handig overzicht van het bestaande vervoersaanbod in de omgeving. Ook geeft het antwoorden op vragen als: wat is het telefoonnummer van de deeltaxi en waar kan ik een OV-chipkaart aanvragen? Met de Reiswijzer wil de gemeente Moerdijk meer bekendheid geven aan de vervoersmogelijkheden die er in de gemeente zijn. Ze hopen daarmee een toenemend gebruik van het openbaar vervoer te bereiken en ook uw mobiliteit te verhogen. De Reiswijzer is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de regio West-Brabant en de provincie Noord-Brabant. 

Tijdens de OpStapdag kunt u onder begeleiding gebruikmaken van het openbaar vervoer. Ook is er een mobiliteitsconsulent aanwezig,  waarbij  u terecht kunt voor al uw vragen. Weet u bijvoorbeeld niet hoe een OV-chipkaart werkt of wat nu precies een buurtbus is? Kom dan zeker even langs. U kunt op deze dag ook een gepersonaliseerde OV-chipkaart aanvragen. Neem hiervoor een pasfoto en een kopie van uw bankafschrift mee. Meer informatie vindt u op www.moerdijk.nl/reiswijzer

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.