Enquête: wonen in Zevenbergschen Hoek, wat vindt u?

De gemeente Moerdijk wil de komende jaren op een aantal plaatsen nieuwe woningen bouwen om zo iets te doen aan het tekort aan woningen. Zevenbergschen Hoek is één van die plaatsen.

19 feb 2019 0 comment  

Een geliefde plek om te wonen in onze gemeente, met dank aan een aantal mooie ‘plussen’. Zo ademt Zevenbergschen Hoek een rijke historie, en woont er een hechte gemeenschap, niet in de laatste plaats dankzij een uitgebreid verenigingsleven. Zevenbergschen Hoek beschikt over waardevolle voorzieningen (school, winkels, speeltuin, en station en snelweg vlakbij) en bijzondere evenementen zoals het jaarlijkse kleurrijke Zomercarnaval en Den Hoek Leeft!

Zevenbergschen Hoek heeft duidelijk de blik op de toekomst gericht: later dit jaar wordt de herinrichting van het centrum afgerond en er zijn plannen om een multifunctioneel centrum te bouwen. Daarin moeten onder andere school, kinderopvang en gemeenschapshuis onderdak krijgen.

En ook heeft de gemeente plannen nieuwe woningen te bouwen in Zevenbergschen Hoek. Op de locatie Sporenbergstraat kunnen volgens het bestemmingsplan 10 tot 25 woningen komen. Voordat we eventuele plannen verder uitwerken willen we graag weten via een online enquête wat uw behoefte is als het gaat om wonen en woningbouw in Zevenbergschen Hoek. De enquête is te vinden via https://www.moerdijk.nl/sporenbergstraat.

Zo kunnen we er naar streven dat concrete plannen straks zo goed mogelijk aansluiten bij uw wensen. Laat uw mening weten. Op deze manier kunt u meedenken over de ontwikkelingen van uw mooie dorp! U kunt de enquête invullen vanaf woensdag 20 februari tot en met zondag 10 maart. Alvast bedankt voor uw tijd en moeite!

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

  • Windsafari ook vanuit Langeweg en Zevenbergschen Hoek

    In de overleg met de dorpstafel Zevenbergschen Hoek stopt de bus van de windsafari naar de windmolens aanstaande woensdag, ook in Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Daarmee hoeven deelnemers niet eerst zelf naar het gemeentehuis in Zevenbergen, maar kunnen ze met de bus mee die hen naar het gemeentehuis brengt

  • Windsafari voor inwoners A16-gemeenten

    Provincie Noord Brabant en de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert organiseren op 13 en 16 juli een ‘windsafari’ voor inwoners van de gemeenten aan de A16. Een zone aan weerszijden van de A16 is zoekgebied voor de plaatsing van dertig tot veertig windmolens. De provincie onderzoekt welke plekken daarvoor het meest geschikt zijn. Tijdens de windsafari kunnen inwoners zelf ervaren wat het effect is van een windmolen op de directe omgeving.

  • 1 juli: start verkoop 10 starterswoningen ’t Hoekske in Zevenbergschen Hoek

    Hazenberg Bouw B.V. start 1 juli met de verkoop van de 10 starterswoningen ’t Hoekske in Zevenbergschen Hoek. Dit nieuwbouwplan komt op de voormalige locatie van Drankenhandel van der Made aan de Driehoefijzersstraat.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.