Sluipverkeer door Zevenbergschen Hoek tijdens spits op werkdagen moet worden ingeperkt

Vanaf komende maandag 9 december gaat het centrum van Zevenbergschen Hoek in de spits op werkdagen tussen 06.00 uur en 09.00 uur ‘op slot’ voor doorgaand verkeer. Dit was al het geval, maar we zien dat veel automobilisten de verkeersborden negeren.  De afgelopen tijd loopt het in Zevenbergschen Hoek vanwege filevorming op de snelwegen A16 en A59 met regelmaat de spuigaten uit met sluipverkeer dat via de Hoofdstraat door het dorp blijft rijden. Er zijn de afgelopen maand circa 280 bekeuringen uitgedeeld. Door het sluipverkeer ontstaan er problemen met de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het dorp. We willen met deze tijdelijke maatregel het sluipverkeer door het dorp terugdringen.

06 dec 2019 0 comment  
file voor de aansluiting met de A16 file voor de aansluiting met de A16Verkeersregelaars

Naast het blijven inzetten van controles op sluipverkeer door onze buitengewoon opsporingsambtenaren gaat de gemeente het dorp ‘op slot’ zetten tijdens de spits op werkdagen door het plaatsen van hekken en de inzet van verkeersregelaars en buitengewone opsporingsambtenaren. De verkeersregelaars en buitengewoon opsporingsambtenaren staan de komende tijd aan de uiteinden van de Hoofdstraat bij de diverse toegangswegen bij Zevenbergschen Hoek, onder andere bij de entree van Zevenbergschen Hoek en ter hoogte van de Bloemendaalse Zeedijk.

Buitengebied

We begrijpen dat deze tijdelijke maatregel geen oplossing is voor het echte probleem en blijven aandacht vragen bij het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat voor het fileprobleem op de snelwegen A16 en A59. Ook houden we rekening met en hebben we oog voor het ‘waterbedeffect’. Door het afsluiten van het centrum tijdens de ochtendspits kan er een mogelijke verplaatsing ontstaan van het sluipverkeer richting het buitengebied (Achterdijk en Lapdijk) van Zevenbergschen Hoek. De situatie aldaar houden we ook nauwlettend in de gaten en waar nodig gaan we daar handhaven wat betreft onveilige situaties en snelheid. Wethouder Thomas Zwiers: “Ik blijf het zeggen het is symptoombestrijding, waarbij we zelfs kunnen zien dat het sluipverkeer zich verder verplaatst, echter de leefbaarheid en veiligheid in het dorp Zevenbergschen Hoek staat te veel onder druk.”

Bestemmingsverkeer

Deze maatregel blijft de komende tijd van kracht en we houden bij hoe de verkeerssituatie zich ontwikkelt. De winkels in het centrum tijdens de spits zijn gewoon bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Gekoppeld aan een streng handhavingsprogramma (boetes van € 99) gaan we de ernstige overlast van sluipverkeer door het dorp op korte termijn ontmoedigen. Verkeer met een gerichte bestemming in de spits kan en mag wel het dorp in. Het is dus gewoon mogelijk om een boodschap te doen bij de winkels of kinderen naar school te brengen.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gerelateerde items (op tag)

 • Start Werkzaamheden

  Het is zover! In de eerste week van mei gaan de werkzaamheden in Zevenbergschen Hoek van start. Een nieuw riool wordt aangelegd en in de Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat komt nieuwe bestrating.

 • Inloopavond werkzaamheden Hoofdstraat

  Inloopmiddag en -avond Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat Zevenbergschen Hoek

  De eerste stappen van de afrondingsfase (route 3 Hoofdstraat – Driehoefijzersstraat) met het verplanten van zevenentwintig platanen zijn gezet om de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek verder te verbeteren en het sluipverkeer door het dorp tegen te gaan. Kroeze Infra BV is deze week definitief geselecteerd als uitvoerende aannemer. Op woensdag 4 april is er een inloopmiddag en- avond in de Zevensprong in Zevenbergschen Hoek om de werkzaamheden voor het komende jaar aan belangstellenden toe te lichten.

 • Omvang sluipverkeer wordt zichtbaar.

  Door de afsluiting van de Driehoefijzerstraat is vanochtend duidelijk geworden hoe groot het sluipverkeer door ons dorp is.  BN de Stem bericht dat het verkeer tussen Wagenberg en Zevenbergschen Hoek totaal vast liep.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.