Internetbankieren

Onlangs kondigde de ING zijn cliënten aan dat het papieren formulier Periodieke Overschrijving komt te vervallen en dat periodieke betaalopdrachten vanaf 13 oktober alleen nog kunnen worden opgegeven of gewijzigd via internetbankieren met Mijn ING.

03 nov 2013 0 comment  

Dat is een probleem voor de aanzienlijke groep ouderen die niet actief is op internet. KBO-Brabant heeft de ING per brief dringend verzocht om deze maatregel te versoepelen, of een alternatieve oplossing in plaats van het internet te bedenken. De ouderen die nog geen internet gebruiken en dat vermoedelijk ook niet zullen gaan doen, worden door deze maatregel immers gedwongen om hun kinderen of andere derden in te schakelen om hun bankzaken voor hen via internet te regelen.

Deze aankondiging heeft voor heel veel beroering gezorgd onder, met name oudere, klanten van ING.

Gezien het bredere belang van deze kwestie heeft KBO-Brabant een brief aan de KBO-Afdelingen gestuurd en een afschrift van zijn brief gestuurd aan de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de Nederlandse Vereniging van Banken. Wij zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.

Nieuws insturen


Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Voeg een foto toe
Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 100 MB