Gespreide betaling verplicht eigen risico zorgverzekering:

 

Het verplicht eigen risico is in de afgelopen jaren fors gestegen naar eur 350 in 2013 en zal stijgen naar eur 360 in 2014.

03 nov 2013 0 comment  

Een bedrag dat vooral mensen met hoge zorgkosten, waaronder veel ouderen, zo goed als zeker al vroeg in het jaar in 1x moeten betalen. Als belangenvereniging van ruim 131.000 senioren vraagt KBO-Brabant daarom alle zorgverzekeraars in Nederland om de mogelijkheid van gespreide betaling van het eigen risico voortaan standaard aan te bieden aan al hun (potentiële) verzekerden. Gespreid over 12 maanden gaat het dan om een eigen bijdrage van eur 30 per maand, te verrekenen aan het einde van het jaar indien het verplicht eigen risico onverhoopt niet of niet volledig zou zijn aangewend. Voor de goede orde, er zijn al verzekeringsmaatschappijen die het systeem van maandelijkse betaling kennen. Ook over dit onderwerp zullen wij u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen

Sinds 2003 lid van de redactie van Dorpsnieuws.  Heb je zelf een leuk bericht? Stuur het naar ons toe. Ik plaats het graag voor je.

Gemeente Moerdijk

Omroep Brabant

ZBHoek.nl Dorpsnieuws wordt maandelijks huis aan huis verspreid in Zevenbergschen Hoek en het buitengebied. Het blad wordt al 41 jaar gemaakt door vrijwilligers en 10 maal per jaar huis aan huis verspreid.