Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ophalen kerstbomen

13 januari 2023

Ophaaldag

Kerstbomen worden in de eerste of tweede week van januari bij u thuis opgehaald. Kijk voor de precieze ophaaldag in uw straat op de kalender in deze AfvalWijzer. Als dit samenvalt met de inzameldag van (één van) uw container(s), zet uw kerstboom dan naast deze container.

Het is belangrijk dat de kerstbomen ‘schoon’ worden aangeleverd, dus zonder (resten van) versiering, potten, standaards of andere verpakking. Zet de boom pas aan de straat op de ophaaldag: in de afgelopen jaren werd soms brandgesticht in kerstbomen die eerder op straat lagen.

Heeft u de ophaaldag gemist? U kunt de boom gratis kwijt bij de milieustraat in Klundert.

Wat wordt er met de kerstbomen gedaan?

De kerstbomen worden vermalen tot compost of versnipperd. Compost kunnen we weer in de tuin als mest gebruiken, waardoor de planten beter gaan groeien. Houtsnippers worden bijvoorbeeld gebruikt in plantsoenen of als brandstof in een centrale die energie opwekt.

Gooi het ‘kerstboom-net’ bij restafval

Een kerstboom wordt vaak verpakt in een net. Gooi dit net weg bij restafval. Het is wel van plastic, maar de machines die plastic sorteren lopen vast als er zo’n net in komt. Nog beter: laat uw kerstboom helemaal niet in een net verpakken. Rol hem bijvoorbeeld in een laken.

Gegevens

Datum:
13 januari 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Zevenbergschen Hoek

Organisator

Gemeente Moerdijk
Telefoon
14 0168
E-mail
info@moerdijk.nl
Bekijk de site van Organisator

Jouw agenda-item toevoegen? Vul het formulier in!