Eind aan oud papier ophalen door fanfare OKK

Helaas komt er met ingang van januari 2022 een einde aan het maandelijkse ophalen van het oud papier door fanfare OKK. Woensdagavond 8 december a.s. trekken we voor het laatst door Zevenbergschen Hoek om uw kliko’s te legen.

Met veewagen en geleende tractor
In de jaren ‘60 van de vorige eeuw is door oud- en erevoorzitter Koos Aartsen van de fanfare het initiatief gestart om oud papier op te halen om zo de clubkas te spekken. Destijds werd dat gedaan met een geleende veewagen van Van der Made en een geleende tractor van Janus François. Dat waren nog eens tijden! Bij harde wind en regen was het een hele uitdaging om het papier in de wagen te houden, maar OKK hield vol.

De laatste jaren
In de jaren erna werd het ophalen wel wat makkelijker, de gemeente ging in zee met een gespecialiseerd bedrijf dat wagens leverde met chauffeur en vrijwilligers van verenigingen uit alle kernen van de gemeente zorgen dat elke maand het oud papier netjes wordt opgehaald en de opbrengst gaat naar de verenigingen die het papier ophalen. Op Zevenbergschen Hoek trekken elke tweede woensdag van de maand leden van fanfare OKK door Zevenbergschen Hoek om de papiercontainers te legen. Een vrijwilliger hierbij willen we apart vermelden en dat is Dirk Tilleman. Via zijn dochters was hij in contact gekomen met OKK en hij bood aan om elke tweede woensdag mee te helpen het oud papier op te halen en hij doet dat tot op de dag van vandaag.

Einde aan oud papier ophalen door OKK
Dat OKK stopt met het ophalen van oud papier is zeker geen eigen keuze. De gemeente Moerdijk heeft in 2016 besloten om vanaf 2022 de gehele afvalstroom (ook GFT en plastic) onder te brengen bij Afvalverwerking Breda. En daar werkt men niet met vrijwilligers. Het oud papier wordt nog wel opgehaald dus, wellicht op een ander maandelijks moment, maar niet meer door vrijwilligers van OKK, maar door professionele medewerkers van de Afvalverwerking, en ook de opbrengst van het oud papier gaat niet meer naar de verenigingen.

OKK wil iedereen van Zevenbergschen Hoek hartelijk danken voor het aanleveren van oud papier gedurende al deze jaren, het was een grote financiële steun in de rug voor onze vereniging.