Impuls voor Zevenbergschen Hoek : een nieuwe plek voor jong en oud!

7 februari vond een goed bezochte informatie avond over de nieuwe multifunctionele accommodatie plaats in de Zevensprong. In 2024 start, op de plek van de huidige school, de bouw van een eigentijdse en sfeervolle accommodatie waar het hele dorp zich thuis gaat voelen. Als alles volgens plan verloopt gaan vanaf 2025 de kinderen hier naar school en de opvang, organiseren verenigingen en inwoners activiteiten, vieren we carnaval en genieten we van sport. De tennisvereniging en de sporthal gaan namelijk  ook gebruik maken van de horeca in het nieuwe dorpshuis en kleedruimtes van de sporthal. Is je kind aan het judoën? Dan kun je even een bakje koffie drinken. En heb je getennist dan ontmoet je in de horeca of op het terras ook andere dorpsgenoten. 

Architectenbureau DAT maakt in 2023, samen met gemeente, school, kinderopvang en de werkgroep dorpshuis het ontwerp, dat eind 2023 wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Ook wordt 2023 gebruikt voor het plannen en organiseren van de tijdelijke huisvesting voor de verenigingen die nu de Zevensprong gebruiken en ook voor de school en kinderopvang. De Zevensprong wordt pas gesloopt, als het nieuwe pand er staat en zal onderdeel zijn van de oplossing voor de tijdelijke huisvesting. Sommige verenigingen maken zich zorgen over hun activiteiten in de tijdelijke huisvesting. Afgesproken is dat zij meedenken en dat we hier echt met zijn allen uit gaan komen. Er zijn verschillende opties die we de komende tijd met elkaar verkennen. 

Heeft u de informatieavond gemist en/of wilt u meer weten? U bent welkom tijdens de openbare vergaderingen van de werkgroep Dorpshuis. 

Laat u weten als u aanschuift? Via: dorpshuis.zbh@gmail.com

De data van de volgende overleggen zijn:

1 maart vanaf 20:00 uur

22 maart vanaf 19:30 uur

12 april 19:30 uur

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Zevensprong.